|

رئيس‌جمهوري در ديدار علما و روحانيون:

کاش روحانيت وارد جناح‌بندی‌های سیاسی نشده بود

ایسنا: رئیس‌جمهوری شامگاه شنبه در دیدار با جمعی از علما و روحانیون با گرامیداشت یاد و خاطره بنیان‌گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، گفت: «عزت و استقلال این کشور، مرهون هدایت‌ها، راهنمایی‌ها و رهبری امام بزرگوار و ایستادگی مردم پشت سر امام برای استقرار نظام اسلامی بود».
حجت‌الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا امروز دو هدف و داعیه را دنبال می‌کردیم، افزود: «یکی آنکه به دنیا اعلام کنیم اسلام قدرت مدیریت جامعه را داشته و یک دین فردی نیست و برای همه امور جامعه برنامه داشته و می‌تواند کشور و جامعه را بهتر اداره کند و دوم اینکه بتوانیم دین خدا را بهتر و گسترده‌تر به مردم معرفی کنیم».
او گفت: «اگر امروز بتوانیم آثار تحقق این دو هدف را در جامعه ببینیم، معلوم است در اجرای انقلاب موفق بوده‌ایم و اگر غیر از اینها در جامعه حاکم باشد، نشان می‌دهد که تلاش، کوشش، فداکاری، انسجام و یکپارچگی ما به اندازه کافی نبوده و کم بوده است».
روحانی با اشاره به اینکه مدیریت جامعه و یک کشور در دنیای امروز بدون درنظرگرفتن همسایگان و جامعه جهانی امکان‌پذیر نیست، افزود: «البته شاید برخی معتقد باشند که می‌توانیم به دور خودمان دیوار کشیده و کشور را اداره کنیم که البته این‌چنین خواهد بود، اگر به حداقل‌ها قانع باشیم، اما اداره جامعه به مفهوم دنیای امروز با این شیوه تقریبا غیرممکن است. زندگی در دنیای امروز بدون ارتباطات سخت، مشکل و غیرممکن است. از سوی دیگر در برابر خواست دنیا تسلیم‌بودن نیز صحیح نیست که هر چه آنها می‌گویند، بخواهیم اجرا کنیم».
رئیس‌جمهور انتخاب یک راه میانه، درست و منتج به نتیجه را مورد نظر برای رسیدن به اهداف در کشور خواند و گفت: «البته ممکن است ساختار حکومت ما به گونه‌ای باشد که برای انجام بسیاری از کارها نیاز باشد با دیگران هماهنگی صورت گیرد، چراکه ما در گذشته در یک نظام دیکتاتوری زندگی می‌کردیم و پس از انقلاب در نگارش قانون اساسی به گونه‌ای آن را نوشتیم که موجب گره‌زدن هر نهاد به نهاد دیگر شد. در حالی که از جايي به بعد، این کار انجام امور را بسیار سخت و دشوار می‌کند».
او با تأکید بر اینکه موافق استقلال قوا هستیم، اما معتقدیم نباید قوا جزیره‌های جدا از هم باشند، عنوان کرد: «استقلال قوا بايد با تعامل و همکاری شکل بگیرد».
هر چه از نسل جوان فاصله بگیریم
به ضرر نظام است

روحانی با بیان اینکه اگر همه دست به دست هم دهیم، می‌توانیم در مدیریت کشور موفق باشیم، گفت: «نکته مهم اینجاست که آیا لیاقت آن را خواهیم داشت که اسلام را به عنوان دینی که کارآمدی اداره جامعه را دارد، به جامعه معرفی کنیم. آیا آنجا که قرار بود نسل جوان را به اسلام نزدیک کرده و اعتقادات مردم را محکم‌تر و توجه آنها را به اعمال و مناسک دینی بیشتر کنیم، موفق بوده‌ایم؟».
او با اشاره به اینکه درست است که دولت نیز در این زمینه مسئولیت دارد، اما مسئولیت اساسی در این زمینه برعهده روحانیت است، افزود: «امروز شرایط ما با گذشته متفاوت است؛ نسل جوان به خدا باور دارد، او را باور کنیم. هر‌چه از این بخش از جامعه فاصله بگیریم به ضرر نظام و کشور است. کاش روحانیتی که در ابتدای انقلاب آستین بالا زده و بار مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت و به‌حق و صحیح وارد متن سیاست شد، امروز وارد جناح‌بندی‌ها و گروه‌بندی سیاسی نشده بود. اما واقعیت موضوع آن است که امروز روحانیت وارد جناح‌بندی‌ها شده و بابت این ورود نیز هزینه‌های زیادی پرداخته که این اشتباه و بی‌نتیجه است».
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جامعه و نسل جوان ما امروز نیازهایی دارد که باید به آنها توجه کرد، گفت: «امروز ادبیات و شیوه تبلیغاتی در جهان مرسوم است که ما با آن فاصله داریم و گاهی می‌خواهیم با شیوه‌های صد سال پیش نسل جوان‌مان را که به انواع ارتباطات و شیوه‌های امروز دنیا دسترسی دارد، ‌هدایت کنیم. دولت نیاز به همفکری و راهنمایی علما در اداره امور دارد. همه ما مسئولیم تا وظایف خود را در قبال مسائل فرهنگی جامعه و کشور به درستی ایفا كنيم».
روحانی با تأکید بر اینکه امروز مقطع وحدت و انسجام بیشتر در کشور است، افزود: «اگر از هم فاصله بگیریم و به مسائل جناحی و قومی به طور افراطی دامن بزنیم، دچار مشکل خواهیم شد اما اگر بتوانیم انسجام خود را بیش از پیش حفظ کرده و گسترش دهیم، همانند گذشته موفق خواهیم بود».
تلاش ما بر این است که در برجام بمانیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در عرصه روابط خارجی تلاش ما این بوده که از حقوق و دستاوردهای ملت حراست کرده و از ظلمی که به ناحق می‌شد، بکاهیم، افزود: «دولت در زمینه مسائل بین‌الملل، گام‌های مؤثر زیادی برداشته که یک نمونه آن، لغو شش قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت است که امروز و با وجود خروج آمریکا از برجام همچنان لغو و بلااثر هستند. دولت همچنین پرونده بسیار پیچیده PMD را که برخی‌ها می‌گفتند تا ده‌ها سال آینده نیز حل نخواهد شد، حل‌وفصل کرد و این پرونده بسته شد».
او گفت: «فرق غنی‌سازی امروز ما با گذشته در این است که قبلا سازمان ملل مدعی بود که ایران به‌خاطر تخلفاتی که داشته حق قانونی غنی‌سازی ندارد، اما امروز غنی‌سازی ما با رأی همان سازمان ملل که آمریکا نیز به آن رأی داده کاملا قانونی است. این تأمین حقوق ملت و تلاش برای رفع ظلمی بود که به ملت ایران می‌شد».
روحانی عنوان کرد: «دولت همچنین تلاش کرد ظلم بزرگ‌تر تحریم را نیز دفع کند و در زمینه‌هایی نیز موفق بود، اما در برخی زمینه‌ها آمریکایی‌ها، همراهی نکردند و این عدم همراهی تا آنجا ادامه پیدا کرد که بالاخره به طور یک‌جانبه از برجام خارج شدند. باوجوداین امروز در وضعیتی هستیم که رئیس‌جمهور فرانسه در سفر به روسیه و دیدار با رئیس‌جمهور این کشور در مصاحبه مشترک اعلام می‌کنند که ما حامی برجام هستیم. آمریکایی‌ها به اروپایی‌ها فشار می‌آورند که یا ما را انتخاب کنید یا ایران را اما اروپایی‌ها می‌گویند که ما برجام را انتخاب می‌کنیم».
رئیس‌جمهوری ادامه داد: «نمی‌خواهم بگویم همه مسائل حل‌و‌فصل شده است، اما امروز اکثر کشورها معتقدند و می‌گویند که راه ایران درست بوده و این آمریکاست که اشتباه کرده و این یک موفقیت بزرگ است. امروز تلاش ما بر این اصل استوار است که اگر توانستیم حقوقمان را با ماندن در برجام احصا کنیم، در این معاهده بمانیم. مدت تعیین‌شده از زمان سپری‌شده، ما را امیدوار کرده که می‌توانیم به اهدافمان برسیم و اگر مشکلی پیش بیاید نیز با حضور و کمک مردم از آن عبور می‌کنیم».
او گفت: «توجه داشته باشید که شرایطی که امروز در آمریکا وجود دارد نیز دائمی نیست و معلوم نیست که در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره و دیگر انتخابات پیش‌رو در کشور، چه اتفاقی بیفتد. درهرحال باید مسائل را با تدبیر پیگیری و حل‌وفصل کنیم».
از صداوسیما و منابر
انتظار است که واقعیت‌ها را نیز نمایش دهند

روحانی با اشاره به اینکه به‌عنوان یک طلبه، وعده و قولی که به مردم دادم در زمینه روابط صحیح و تعامل سازنده با دنیا، آرامش در بخش اقتصاد داخلی، ایجاد عدالت و یاری‌کردن اقشار ضعیف در نظام اداره کشور بود، افزود: «اگر بتوانیم توفیقاتی را در این زمینه به دست آوریم، گوشه‌ای از آن مدیریت جامعه اسلامی ظهور پیدا کرده است».
او با اشاره به اینکه در پنج سال گذشته آنچه از لحاظ اقتصادی به مردم وعده دادیم این بوده که تا حدی از فشار زندگی آنها کاسته شود، عنوان کرد: «البته امروز فشار زندگی برای مردم وجود دارد و شرایط مطلوب ایجاد نشده است، اما با توجه به برخی از شاخص‌ها می‌توانیم ببینیم که تغییرات مثبتی نیز حاصل شده است. در پنج سال گذشته به اندازه افزایش میزان تورم و حتی بیش از آن به دریافتی همه حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران اضافه شده است و این در حالی است که در گذشته در سال‌هایی که تورم 25 درصد افزایش یافت، حقوق‌ها 10 درصد افزوده می‌شد، اما در طول این سال‌ها اضافه‌شدن حقوق هیچ‌گاه کمتر از نرخ تورم نبوده است و این یک نوع عدالت اجتماعی است که با آن مواجه هستیم. در طول پنج سال گذشته با تلاش‌های دولت از نظر بهداشت و درمان شرایط جدیدی در کشور ایجاد شد و بیماران می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کمتر از قبل، امور درمانی خود را انجام دهند».
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه کمک به اقشار بسیار ضعیف جامعه نیز قدم‌های خوبی برداشته شده و دریافتی مستمری‌بگیران با تلاش‌های دولت به حدود 3.5 برابر رسیده است، افزود: «دولت چنان‌که وعده کرده بود، کمک کرد تا فشار زندگی به اقشار ضعیف کمتر شود. در همین زمینه اقدامات بسیار خوبی در زمینه آب‌رسانی، برق‌رسانی و اتصال روستاهای کشور به شبکه گاز، انجام شده و امروز علاوه‌بر همه شهرها، قریب‌به‌اتفاق روستاهای کشور نیز به اینترنت پرسرعت متصل شدند که به روستاییان امکان داده تا بتوانند کالاها و خدماتشان را از این طریق به همه کشور و حتی جهان ارائه کنند».
روحانی با بیان اینکه دولت برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور گام‌های خوبی برداشته است، عنوان کرد: «دولت علاوه‌بر اینکه در زمینه مهار تورم و بهبود رشد اقتصادی متناسب با وعده‌ای که به مردم داده بود، حرکت خوبی داشته است، در زمینه صیانت از سرمایه‌های ملی و انجام سرمایه‌گذاری‌های کلان نیز قدم‌های خوبی برداشته و به‌عنوان‌مثال امروز برداشت ما از میدان گازی مشترک با قطر که حتی گاهی کمتر از نیمی از میزان برداشت قطر بود، از سطح برداشت این کشور، بالاتر رفته و در دیگر میادین نفتی و گازی مشترک نیز قدم‌های خوبی برای صیانت از سرمایه‌های ملی برداشته شده است».
او با اشاره به اینکه درست است که مردم همچنان مشکلاتی دارند، اما وضعیت کلی کشور رو به پیشرفت است، افزود: «فقط در استان‌های خوزستان و ایلام، بیش از 300 هزار هکتار زمین زهکشی و به تجهیزات آبیاری مدرن مجهز شده است که این گام مهمی در زمینه تقویت کشاورزی و حفظ منابع آب در کشور است».
روحانی گفت: «از صداوسیما، منابر و همه کسانی که تریبون در اختیار دارند، انتظار مي‌رود که در کنار نقد، واقعیت‌ها را نیز برای مردم به نمایش بگذارند و برای نقایصی که می‌بینند و بیان می‌کنند نیز راه‌حل ارائه دهند».
رئیس‌جمهوری همچنین در این مراسم یاد و خاطره حجت‌الاسلام مرحوم سیدمهدی طباطبایی، استاد اخلاق را که در سال‌های گذشته در این جلسه حضور داشته و ایراد سخن می‌کردند گرامی داشت و آن مرحوم را معلم اخلاق و مربی مورد اقبال جامعه دانست.

ایسنا: رئیس‌جمهوری شامگاه شنبه در دیدار با جمعی از علما و روحانیون با گرامیداشت یاد و خاطره بنیان‌گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران، گفت: «عزت و استقلال این کشور، مرهون هدایت‌ها، راهنمایی‌ها و رهبری امام بزرگوار و ایستادگی مردم پشت سر امام برای استقرار نظام اسلامی بود».
حجت‌الاسلام حسن روحانی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا امروز دو هدف و داعیه را دنبال می‌کردیم، افزود: «یکی آنکه به دنیا اعلام کنیم اسلام قدرت مدیریت جامعه را داشته و یک دین فردی نیست و برای همه امور جامعه برنامه داشته و می‌تواند کشور و جامعه را بهتر اداره کند و دوم اینکه بتوانیم دین خدا را بهتر و گسترده‌تر به مردم معرفی کنیم».
او گفت: «اگر امروز بتوانیم آثار تحقق این دو هدف را در جامعه ببینیم، معلوم است در اجرای انقلاب موفق بوده‌ایم و اگر غیر از اینها در جامعه حاکم باشد، نشان می‌دهد که تلاش، کوشش، فداکاری، انسجام و یکپارچگی ما به اندازه کافی نبوده و کم بوده است».
روحانی با اشاره به اینکه مدیریت جامعه و یک کشور در دنیای امروز بدون درنظرگرفتن همسایگان و جامعه جهانی امکان‌پذیر نیست، افزود: «البته شاید برخی معتقد باشند که می‌توانیم به دور خودمان دیوار کشیده و کشور را اداره کنیم که البته این‌چنین خواهد بود، اگر به حداقل‌ها قانع باشیم، اما اداره جامعه به مفهوم دنیای امروز با این شیوه تقریبا غیرممکن است. زندگی در دنیای امروز بدون ارتباطات سخت، مشکل و غیرممکن است. از سوی دیگر در برابر خواست دنیا تسلیم‌بودن نیز صحیح نیست که هر چه آنها می‌گویند، بخواهیم اجرا کنیم».
رئیس‌جمهور انتخاب یک راه میانه، درست و منتج به نتیجه را مورد نظر برای رسیدن به اهداف در کشور خواند و گفت: «البته ممکن است ساختار حکومت ما به گونه‌ای باشد که برای انجام بسیاری از کارها نیاز باشد با دیگران هماهنگی صورت گیرد، چراکه ما در گذشته در یک نظام دیکتاتوری زندگی می‌کردیم و پس از انقلاب در نگارش قانون اساسی به گونه‌ای آن را نوشتیم که موجب گره‌زدن هر نهاد به نهاد دیگر شد. در حالی که از جايي به بعد، این کار انجام امور را بسیار سخت و دشوار می‌کند».
او با تأکید بر اینکه موافق استقلال قوا هستیم، اما معتقدیم نباید قوا جزیره‌های جدا از هم باشند، عنوان کرد: «استقلال قوا بايد با تعامل و همکاری شکل بگیرد».
هر چه از نسل جوان فاصله بگیریم
به ضرر نظام است

روحانی با بیان اینکه اگر همه دست به دست هم دهیم، می‌توانیم در مدیریت کشور موفق باشیم، گفت: «نکته مهم اینجاست که آیا لیاقت آن را خواهیم داشت که اسلام را به عنوان دینی که کارآمدی اداره جامعه را دارد، به جامعه معرفی کنیم. آیا آنجا که قرار بود نسل جوان را به اسلام نزدیک کرده و اعتقادات مردم را محکم‌تر و توجه آنها را به اعمال و مناسک دینی بیشتر کنیم، موفق بوده‌ایم؟».
او با اشاره به اینکه درست است که دولت نیز در این زمینه مسئولیت دارد، اما مسئولیت اساسی در این زمینه برعهده روحانیت است، افزود: «امروز شرایط ما با گذشته متفاوت است؛ نسل جوان به خدا باور دارد، او را باور کنیم. هر‌چه از این بخش از جامعه فاصله بگیریم به ضرر نظام و کشور است. کاش روحانیتی که در ابتدای انقلاب آستین بالا زده و بار مسئولیت اداره کشور را بر عهده گرفت و به‌حق و صحیح وارد متن سیاست شد، امروز وارد جناح‌بندی‌ها و گروه‌بندی سیاسی نشده بود. اما واقعیت موضوع آن است که امروز روحانیت وارد جناح‌بندی‌ها شده و بابت این ورود نیز هزینه‌های زیادی پرداخته که این اشتباه و بی‌نتیجه است».
رئیس‌جمهور با بیان اینکه جامعه و نسل جوان ما امروز نیازهایی دارد که باید به آنها توجه کرد، گفت: «امروز ادبیات و شیوه تبلیغاتی در جهان مرسوم است که ما با آن فاصله داریم و گاهی می‌خواهیم با شیوه‌های صد سال پیش نسل جوان‌مان را که به انواع ارتباطات و شیوه‌های امروز دنیا دسترسی دارد، ‌هدایت کنیم. دولت نیاز به همفکری و راهنمایی علما در اداره امور دارد. همه ما مسئولیم تا وظایف خود را در قبال مسائل فرهنگی جامعه و کشور به درستی ایفا كنيم».
روحانی با تأکید بر اینکه امروز مقطع وحدت و انسجام بیشتر در کشور است، افزود: «اگر از هم فاصله بگیریم و به مسائل جناحی و قومی به طور افراطی دامن بزنیم، دچار مشکل خواهیم شد اما اگر بتوانیم انسجام خود را بیش از پیش حفظ کرده و گسترش دهیم، همانند گذشته موفق خواهیم بود».
تلاش ما بر این است که در برجام بمانیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در عرصه روابط خارجی تلاش ما این بوده که از حقوق و دستاوردهای ملت حراست کرده و از ظلمی که به ناحق می‌شد، بکاهیم، افزود: «دولت در زمینه مسائل بین‌الملل، گام‌های مؤثر زیادی برداشته که یک نمونه آن، لغو شش قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ملت است که امروز و با وجود خروج آمریکا از برجام همچنان لغو و بلااثر هستند. دولت همچنین پرونده بسیار پیچیده PMD را که برخی‌ها می‌گفتند تا ده‌ها سال آینده نیز حل نخواهد شد، حل‌وفصل کرد و این پرونده بسته شد».
او گفت: «فرق غنی‌سازی امروز ما با گذشته در این است که قبلا سازمان ملل مدعی بود که ایران به‌خاطر تخلفاتی که داشته حق قانونی غنی‌سازی ندارد، اما امروز غنی‌سازی ما با رأی همان سازمان ملل که آمریکا نیز به آن رأی داده کاملا قانونی است. این تأمین حقوق ملت و تلاش برای رفع ظلمی بود که به ملت ایران می‌شد».
روحانی عنوان کرد: «دولت همچنین تلاش کرد ظلم بزرگ‌تر تحریم را نیز دفع کند و در زمینه‌هایی نیز موفق بود، اما در برخی زمینه‌ها آمریکایی‌ها، همراهی نکردند و این عدم همراهی تا آنجا ادامه پیدا کرد که بالاخره به طور یک‌جانبه از برجام خارج شدند. باوجوداین امروز در وضعیتی هستیم که رئیس‌جمهور فرانسه در سفر به روسیه و دیدار با رئیس‌جمهور این کشور در مصاحبه مشترک اعلام می‌کنند که ما حامی برجام هستیم. آمریکایی‌ها به اروپایی‌ها فشار می‌آورند که یا ما را انتخاب کنید یا ایران را اما اروپایی‌ها می‌گویند که ما برجام را انتخاب می‌کنیم».
رئیس‌جمهوری ادامه داد: «نمی‌خواهم بگویم همه مسائل حل‌و‌فصل شده است، اما امروز اکثر کشورها معتقدند و می‌گویند که راه ایران درست بوده و این آمریکاست که اشتباه کرده و این یک موفقیت بزرگ است. امروز تلاش ما بر این اصل استوار است که اگر توانستیم حقوقمان را با ماندن در برجام احصا کنیم، در این معاهده بمانیم. مدت تعیین‌شده از زمان سپری‌شده، ما را امیدوار کرده که می‌توانیم به اهدافمان برسیم و اگر مشکلی پیش بیاید نیز با حضور و کمک مردم از آن عبور می‌کنیم».
او گفت: «توجه داشته باشید که شرایطی که امروز در آمریکا وجود دارد نیز دائمی نیست و معلوم نیست که در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره و دیگر انتخابات پیش‌رو در کشور، چه اتفاقی بیفتد. درهرحال باید مسائل را با تدبیر پیگیری و حل‌وفصل کنیم».
از صداوسیما و منابر
انتظار است که واقعیت‌ها را نیز نمایش دهند

روحانی با اشاره به اینکه به‌عنوان یک طلبه، وعده و قولی که به مردم دادم در زمینه روابط صحیح و تعامل سازنده با دنیا، آرامش در بخش اقتصاد داخلی، ایجاد عدالت و یاری‌کردن اقشار ضعیف در نظام اداره کشور بود، افزود: «اگر بتوانیم توفیقاتی را در این زمینه به دست آوریم، گوشه‌ای از آن مدیریت جامعه اسلامی ظهور پیدا کرده است».
او با اشاره به اینکه در پنج سال گذشته آنچه از لحاظ اقتصادی به مردم وعده دادیم این بوده که تا حدی از فشار زندگی آنها کاسته شود، عنوان کرد: «البته امروز فشار زندگی برای مردم وجود دارد و شرایط مطلوب ایجاد نشده است، اما با توجه به برخی از شاخص‌ها می‌توانیم ببینیم که تغییرات مثبتی نیز حاصل شده است. در پنج سال گذشته به اندازه افزایش میزان تورم و حتی بیش از آن به دریافتی همه حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران اضافه شده است و این در حالی است که در گذشته در سال‌هایی که تورم 25 درصد افزایش یافت، حقوق‌ها 10 درصد افزوده می‌شد، اما در طول این سال‌ها اضافه‌شدن حقوق هیچ‌گاه کمتر از نرخ تورم نبوده است و این یک نوع عدالت اجتماعی است که با آن مواجه هستیم. در طول پنج سال گذشته با تلاش‌های دولت از نظر بهداشت و درمان شرایط جدیدی در کشور ایجاد شد و بیماران می‌توانند با هزینه‌ای بسیار کمتر از قبل، امور درمانی خود را انجام دهند».
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در زمینه کمک به اقشار بسیار ضعیف جامعه نیز قدم‌های خوبی برداشته شده و دریافتی مستمری‌بگیران با تلاش‌های دولت به حدود 3.5 برابر رسیده است، افزود: «دولت چنان‌که وعده کرده بود، کمک کرد تا فشار زندگی به اقشار ضعیف کمتر شود. در همین زمینه اقدامات بسیار خوبی در زمینه آب‌رسانی، برق‌رسانی و اتصال روستاهای کشور به شبکه گاز، انجام شده و امروز علاوه‌بر همه شهرها، قریب‌به‌اتفاق روستاهای کشور نیز به اینترنت پرسرعت متصل شدند که به روستاییان امکان داده تا بتوانند کالاها و خدماتشان را از این طریق به همه کشور و حتی جهان ارائه کنند».
روحانی با بیان اینکه دولت برای بهبود وضعیت اقتصاد کشور گام‌های خوبی برداشته است، عنوان کرد: «دولت علاوه‌بر اینکه در زمینه مهار تورم و بهبود رشد اقتصادی متناسب با وعده‌ای که به مردم داده بود، حرکت خوبی داشته است، در زمینه صیانت از سرمایه‌های ملی و انجام سرمایه‌گذاری‌های کلان نیز قدم‌های خوبی برداشته و به‌عنوان‌مثال امروز برداشت ما از میدان گازی مشترک با قطر که حتی گاهی کمتر از نیمی از میزان برداشت قطر بود، از سطح برداشت این کشور، بالاتر رفته و در دیگر میادین نفتی و گازی مشترک نیز قدم‌های خوبی برای صیانت از سرمایه‌های ملی برداشته شده است».
او با اشاره به اینکه درست است که مردم همچنان مشکلاتی دارند، اما وضعیت کلی کشور رو به پیشرفت است، افزود: «فقط در استان‌های خوزستان و ایلام، بیش از 300 هزار هکتار زمین زهکشی و به تجهیزات آبیاری مدرن مجهز شده است که این گام مهمی در زمینه تقویت کشاورزی و حفظ منابع آب در کشور است».
روحانی گفت: «از صداوسیما، منابر و همه کسانی که تریبون در اختیار دارند، انتظار مي‌رود که در کنار نقد، واقعیت‌ها را نیز برای مردم به نمایش بگذارند و برای نقایصی که می‌بینند و بیان می‌کنند نیز راه‌حل ارائه دهند».
رئیس‌جمهوری همچنین در این مراسم یاد و خاطره حجت‌الاسلام مرحوم سیدمهدی طباطبایی، استاد اخلاق را که در سال‌های گذشته در این جلسه حضور داشته و ایراد سخن می‌کردند گرامی داشت و آن مرحوم را معلم اخلاق و مربی مورد اقبال جامعه دانست.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها