|

خبر مهم برای کنکوری‌ها/ نتایج کنکور ارشد و دکترا چه زمانی اعلام می‌شود؟

جزئیات آزمون ترمیم معدل کنکور سراسری و زمان اعلام نتایج اولیه کنکور ارشد و معرفی‌شدگان کنکور دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد.

خبر مهم برای کنکوری‌ها/ نتایج کنکور ارشد و دکترا چه زمانی اعلام می‌شود؟

به گزارش شبکه شرق، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور زمان انتشار نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ و فهرست معرفی‌شدگان کنکور دکترای ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

دکتر عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره زمان اعلام نتایج کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی گفت: نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳، در خردادماه اعلام می‌شود.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: نتایج اولیه کنکور دکترای سال ۱۴۰۳، در «۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳» منتشر شده است و داوطلبان مجاز به انتخاب رشته، انتخاب رشته خود را تکمیل کرده‌اند و اسامی افرادی که انتخاب رشته کرده و حدنصاب لازم برای معرفی به مرحله دوم (مصاحبه و بررسی آموزشی، پژوهشی) را دارا هستند، در دهه اول خرداد ماه ۱۴۰۳ منتشر خواهد شد.

آزمون دکترای تخصصی سال ۱۴۰۳، «چهارم اسفندماه ۱۴۰۲» برگزار شد و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از «۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳» در اختیار داوطلبان قرار گرفت. از ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳، تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شدند که در نهایت بیش از ۸۹ هزار نفر از داوطلبان مجاز نسبت به انتخاب رشته اقدام کرده‌اند.

همچنین آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ جمعه «۴ اسفندماه ۱۴۰۳» در ۱۵۴ شهر کشور با رقابت بیش از ۴۷۶ هزار نفر برگزار شد. تعداد ۵۳ درصد داوطلبان زن و ۴۷ درصد داوطلبان مرد بودند. کلید اولیه سوالات آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۳ روز ۲۰ اسفند در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد.

ثبت‌نام در آزمون ترمیم معدل کنکور

داوطلبان با مراجعه به سایت سازمان سنجش، پس از انتخاب و تکمیل کردن درس یا دروسی که قصد ترمیم آن را دارند و پرداخت هزینه آزمون، فرم‌های نمون برگ را تکمیل می‌کنند.

آن دسته از دانش‌آموزان و متقاضیان کنکور ۱۴۰۳ که به دنبال ترمیم نمره خود هستند، می‌توانند از طریق سامانه «my.sanjesh.org» اقدام به انتخاب دروس مورد نظر جهت ترمیم و ایجاد سابقه تحصیلی نمایند.

دیگر داوطلبان و دانش‌آموزان می‌توانند برای ترمیم نمره از سامانه «my.medu.ir» اقدام به ثبت درخواست خود کنند تا درخواست ترمیم نمره برای آنها ثبت شود.

با وجود اینکه شرکت در آزمون‌های ترمیم نمره هم اختیاری است؛ به جهت ایجاد فرصت برای ارتقای وضعیت سابقه تحصیلی، تاکنون با استقبال متقاضیان کنکور مواجه شده است.

البته آزمون ترمیم تنها برای ارتقای وضعیت سابقه تحصیلی نیست.

داوطلبانی که قصد دارند در گروه‌های آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود شرکت کنند و یا فارغ‌التحصیلان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش که قبلاً در آزمون‌های نهایی رشته‌های نظری شرکت نکردند هم لازم است در ثبت سابقه و ترمیم نمره آموزش و پرورش شرکت کنند. لذا برای این دسته از افراد شرکت در آزمون ترمیم اختیاری نبود و این دسته از متقاضیان کنکور باید در آزمون ترمیم شرکت کنند.

طلاب حوزه‌های علمیه، افرادی که در آزمون‌های پیش از خرداد سال ۱۳۸۴ یا در آزمون‌های پیش‌دانشگاهی قبل از خرداد سال ۱۳۹۱ شرکت کرده‌اند از دیگر افرادی هستند که لازم است در آزمون ترمیم شرکت کنند.

شرکت در آزمون ترمیم معدل برای دانش‌آموزان فعلی اجباری نیست اما کارشناسان آموزشی توصیه می‌کنند اگر دانش آموزی نمرات خوبی ندارد حتماً در آزمون ترمیم معدل شرکت کند.

داوطلبان با مراجعه به سایت سازمان سنجش، پس از انتخاب و تکمیل کردن درس یا دروسی که قصد ترمیم آن را دارند و پرداخت هزینه آزمون، فرم‌های نمون برگ را تکمیل می‌کنند.

پس از آن، مدیر مدرسه درخواست مکتوب دانش آموز را در سامانه سیدا (که تنها مدیران و معاونین مدارس عضو آن هستند) ثبت می‌کند.

با تایید اطلاعات برنامه امتحانات ترمیم معدل هر داوطلب در سامانه فاینال آموزش و پرورش قرار داده می‌شود.

لازم به ذکر است هر داوطلب تنها می‌تواند برای یک بار در هر درس اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره کند.

منبع: مهر
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها