توضیح سازمان غذا و دارو درباره نیترات در سیبزمینی
مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره نیترات در سیبزمینی در برخی مناطق توضیح داد. دکتر وحید مفید درباره نیترات سیبزمینی توضیح داد: نمونهبرداریهای معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس روشهای علمی بوده و اگر در نمونهای میزان نیترات حتی چندبرابر باشد، نمیتوانیم حکم کنیم که کل سیبزمینیهای کشور این مشکل را دارند. ممکن است در برخی مناطق به نمونههایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقیمانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد. وی افزود: درحالحاضر سازمان غذا و دارو به راحتی میتواند فراوردههای غذایی را بهواسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان در مورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامهدار نشدهاند و ما صرفا در صورت بالابودن باقیمانده سموم، موارد را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنیم. مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی غذا» است، افزود: با برنامهریزی صورتگرفته و قول جهاد کشاورزی در اوایل زمستان، اولین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام میشود و ما میتوانیم محصولات کشاورزی را نیز ردیابی و پایش کنیم. مفید ادامه داد: بر اساس طرحی که در چند سال گذشته سازمان غذا و دارو آن را پیگیری میکند، پایش میزان باقیمانده سموم کشاورزی، ازجمله نیترات و نیتریت و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سالهای 93، 94، 95 و 96 میزان باقیمانده سموم بهترتیب روی 7، 15، 17 و 18 قلم محصول اندازهگیری شده که بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، امسال نیز میزان باقیمانده سموم روی 30 قلم محصول پایش خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در مورد محصولات کشاورزی این است که درحالحاضر امکان ردیابی و پیگیری این محصولات به دلیل عدم شناسنامهدارشدن باغات کشاورزی وجود ندارد. در نظارتها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند که با هماهنگی جهاد کشاورزی مقرر شده است زمینهای کشاورزی شناسهگذاری شده و مزارع و باغات شناسنامهدار شوند. به گفته مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، برای اینکه موارد پیشگیرانه در کنترل محصولات کشاورزی را داشته باشیم، «سند ایمنی غذا» در حال تدوین است که چکیده آن تکمیل زنجیره نظارت از مزرعه تا سفره است؛ بهگونهای که یک سازمان هماهنگکننده و مسئول وظیفه فرماندهی کنترلها را برعهده بگیرد تا مطمئن شویم تمام حلقههای زنجیره تولید از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل است. بنابر اعلام روابطعمومی سازمان غذا و دارو، وی در مورد نشانههای تشخیص نیترات در محصولات غذایی توضیح داد: اینکه گفته شده سیبزمینیهایی که نیترات بیشتری دارند، شیرینتر بوده و به ماهیتابه میچسبند، به صورت علمی ثابت نشده است و بعید میدانیم که صحت داشته باشد، آنچه مبنای ماست، نمونهبرداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.
مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درباره نیترات در سیبزمینی در برخی مناطق توضیح داد. دکتر وحید مفید درباره نیترات سیبزمینی توضیح داد: نمونهبرداریهای معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس روشهای علمی بوده و اگر در نمونهای میزان نیترات حتی چندبرابر باشد، نمیتوانیم حکم کنیم که کل سیبزمینیهای کشور این مشکل را دارند. ممکن است در برخی مناطق به نمونههایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقیمانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد. وی افزود: درحالحاضر سازمان غذا و دارو به راحتی میتواند فراوردههای غذایی را بهواسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان در مورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامهدار نشدهاند و ما صرفا در صورت بالابودن باقیمانده سموم، موارد را به وزارت جهاد کشاورزی اعلام میکنیم. مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی غذا» است، افزود: با برنامهریزی صورتگرفته و قول جهاد کشاورزی در اوایل زمستان، اولین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام میشود و ما میتوانیم محصولات کشاورزی را نیز ردیابی و پایش کنیم. مفید ادامه داد: بر اساس طرحی که در چند سال گذشته سازمان غذا و دارو آن را پیگیری میکند، پایش میزان باقیمانده سموم کشاورزی، ازجمله نیترات و نیتریت و در مورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سالهای 93، 94، 95 و 96 میزان باقیمانده سموم بهترتیب روی 7، 15، 17 و 18 قلم محصول اندازهگیری شده که بر اساس برنامهریزیهای صورتگرفته، امسال نیز میزان باقیمانده سموم روی 30 قلم محصول پایش خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در مورد محصولات کشاورزی این است که درحالحاضر امکان ردیابی و پیگیری این محصولات به دلیل عدم شناسنامهدارشدن باغات کشاورزی وجود ندارد. در نظارتها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند که با هماهنگی جهاد کشاورزی مقرر شده است زمینهای کشاورزی شناسهگذاری شده و مزارع و باغات شناسنامهدار شوند. به گفته مدیرکل فراوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، برای اینکه موارد پیشگیرانه در کنترل محصولات کشاورزی را داشته باشیم، «سند ایمنی غذا» در حال تدوین است که چکیده آن تکمیل زنجیره نظارت از مزرعه تا سفره است؛ بهگونهای که یک سازمان هماهنگکننده و مسئول وظیفه فرماندهی کنترلها را برعهده بگیرد تا مطمئن شویم تمام حلقههای زنجیره تولید از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل است. بنابر اعلام روابطعمومی سازمان غذا و دارو، وی در مورد نشانههای تشخیص نیترات در محصولات غذایی توضیح داد: اینکه گفته شده سیبزمینیهایی که نیترات بیشتری دارند، شیرینتر بوده و به ماهیتابه میچسبند، به صورت علمی ثابت نشده است و بعید میدانیم که صحت داشته باشد، آنچه مبنای ماست، نمونهبرداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است.